Državno natjecanje učenika strukovnih škola Worldskills Croatia 2021.

Ovoga je tjedna u Zagrebu 11.-13. svibnja održano Državno natjecanje učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2021.

Riječ je o najvećem strukovnom natjecanju u ovom dijelu Europe. Svrha je natjecanja promocija izvrsnosti strukovnog obrazovanja, podizanje njegova ugleda te jačanje njegove privlačnosti kao i isticanje njegove povezanosti s tržištem rada.

Ova manifestacija priznanje je učenicima i mentorima koji su pokazali izniman trud i znanje na ovogodišnjem natjecanju, čime se šalje poruka kako se izvrsnost, znanje i zalaganje prepoznaju i cijene.

Naši su se učenici natjecali u 9 disciplina, a s ponosom možemo reći kako smo osvojili tri medalje!

Učenica Aura Cherin-Tihić, mentorica Mirjana Jakšić, osvojila je zlatnu medalju u disciplini Poslovanje recepcije hotela. Izvrsno se snašla u poslovima rezervacije hotelskih usluga, dočeka i prijama gosta, riješila neočekivane situacije koje gosti mogu doživjeti u hotelu, pružila im potrebnu pomoć, odgovorila na njihove prigovore i odjavila ih iz hotela. Disciplina je zahtjevna, budući da se traži izvrsno poznavanje engleskoga jezika, sposobnost rada na računalu vezano za poslovnu korespondenciju i izračun pokazatelja uspješnosti poslovanja hotela kao i poznavanje rada u računalnom programu za recepcijsko poslovanje (uz to i znanje iz geografije, povijesti, gastronomije itd.).

Učenica Ivana Ezgeta, mentorica, Nevenka Bionda, osvojila je srebrnu medalju u disciplini Slastičarstvo. Ivana se natjecala u šest modula: izrada krafni, ruža i karanfila od šećerne mase, izrada rolade, restoranskog deserta, tarta i kreme brulee. Ivana je pokazala zavidne vještine izrađujući i praveći spomenute slastice.

Učenica Lorena Cindrić, mentorica, Ljubica Kolarević, osvojila je brončanu medalju u disciplini Izrada modnih proizvoda. Zadatak je bio izrada dječje haljinice i uljepšavanje modnog proizvoda. Gotovu torbu morala je uljepšati i uskladiti s haljinicom. Ručno je izrađivala cvjetiće, a boje su bile nadahnute bojama đeletovačke nošnje (crvena, bijela, plava i zlatna zbog dukata).

Čestitamo našim djevojkama i mentoricama na izvrsnim rezultatima i što su predstavljale našu školu!

Čestitamo i našim ostalim učenicima i mentorima koji su se također natjecali, a oni su: Magdalena Štrangar (mentorica: Maja Vidić, disciplina: Poslovanje turističke agencije), Margareta Plivelić (mentorica: Marijana Matošević, disciplina: Frizerstvo), Ana Sedlar (mentorica: Klara Pilić, disciplina: Ugostiteljsko posluživanje), Gabriel Divković (mentorica: Ana Maria Stanković, disciplina: Kuharstvo), Luka Martinović (mentorica: Melita Matijević, disciplina: Soboslikarstvo), Matea Šarčević (mentorica: Marija Bošnjak, Pomoćni kuhar i slastičar).

Ponosni smo na naše učenike i učenice što i u ovim izazovnim i ne baš jednostavnim vremenima postižu izvrsne rezultate. Hvala i mentorima na znanju koje im prenose, na podršci i razumijevanju.

Ovo je iznimna čast za Srednju strukovnu školu Vinkovci koja potvrđuje da je prestižna ustanova u sustavu obrazovanja koja svojim učenicima omogućava obrazovanje po mjeri, razvija vještine i kompetencije te ih priprema za tržište rada.

Našim učenicima natjecateljima želimo puno sreće i uspjeha u daljnjem školovanju i radu!