Prva etapa projekta Veni, vidi, celebratur!

U sklopu prve etape projekta Veni, vidi, celebratur! odabranih četrnaestero učenika i tri mentorice posjetili su Turističku zajednicu grada Vinkovaca i Gradski muzej grada Vinkovaca.

U prostorima Turističke zajednice, djelatnica Turističke zajednice Katarina Senčić, vedrim i profesionalnim stavom upoznala nas je s radom i aktivnostima iste, kako bi povećali svoju svijest o mogućnosti primjene svojih strukovnih zvanja u turizmu. Zahvaljujući ugodnoj atmosferi i ljubaznom osoblju Turističke zajednice, uvidjeli smo koja je svrha turističkih zajednica u lokalnoj i turističkoj zajednici, te na koji način turističke potencijale našega grada možemo približiti posjetiteljima i domicilnom stanovništvu.

Prilikom posjete Gradskom muzeju grada Vinkovaca, ravnatelj muzeja Hrvoje Vulić, neiscrpnim znanjem i smjelošću izričaja, predstavio je detalje o načinu života u rimskome dobu ovoga područja, strukama kojima su se tadašnji žitelji grada Vinkovaca i okolnih područja bavili te nas upoznao s bogatom kulturnom baštinom ovoga područja i mogućnostima primjene istog u turizmu.

Ovim putem želimo zahvaliti Turističkoj zajednici grada Vinkovaca, kao i Gradskom muzeju grada Vinkovaca na angažmanu i dobroj volji za suradnjom na ovome projektu. Svojim srdačnim pristupom, s ponosom možemo zaključiti kako dostojanstveno zastupate svoju profesiju.

Još jednom velika hvala!

Nastavnica: Maja Vidić