Županijska smotra LiDraNo 2024. za dramsko-scenski izraz

         U Društvenom domu u Slakovcima 29. veljače 2024. godine održana je Županijska smotra LiDraNo 2024. za dramsko-scenski izraz na kojoj su se predstavili učenici osnovnih i srednjih škola u pojedinačnim i skupnim nastupima.

        Među srednjoškolcima sudjelovalo je osam učenika iz Tehničke škole Ruđera Boškovića, Vinkovci, Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca, Vinkovci, Gimnazije Matije Antuna Reljkovića, Vinkovci, Gimnazije Županja i Srednje strukovne škole Vinkovci. Našu školu u pojedinačnom nastupu predstavili su Ana Marošević, 2. d (kazivanje poezije: Vanja Radauš, Moja mati bila je) i Josip Jurković, 3. e (monolog: Vlado Galičić, Svemogući recepcionar). Njihova mentorica bila je Ivana Petričević, prof.

         Članovi Posudbenoga povjerenstva bili su: Mario Kovač, državni izbornik, Mirjana Džakula, predsjednica, članice Nevenka Bertić, Maja Vuković Katić, Anica Jukić, Ivana Paulić i Tomislava Albertović.

        Nakon pojedinačnih i skupnih nastupa učenika osnovnih i srednjih škola, uslijedio je Okrugli stol na kojemu su iznesena stručna mišljenja o svim učeničkim izvedbama.

        Učenik Josip Jurković dobio je odlične kritike jer je samouvjereno iznio monolog Svemogući recepcionar, izbornik Mario Kovač predložio je Josipu da se nastavi glumački razvijati na Akademiji jer je vidljiv veliki potencijal. Učenica Ana Marošević također je suptilno i sigurno iznijela stihove Vanje Radauša te na sudionike prenijela emotivnost napisanoga u pjesmi.

       Čestitamo Josipu i Ani na odličnim izvedbama i sretno u novim dramsko-scenskim izazovima!

Ivana Petričević, prof.