Literarni rad Božice Nesek predložen za državnu razinu LiDraNa 2024.

       U Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci 28. veljače 2024. godine održana je Županijska smotra LiDraNo 2024. za literarni i novinarski izraz učenika osnovnih i srednjih škola. U literarnom izrazu sudjelovale su tri učenice naše škole: Nika Kristović, 1. b, poema Pali grad  (mentorica: Ivana Paulić), Slađana Djedović, 3. e, pjesma U potrazi za ljudima i Božica Nesek, 4. a, pjesma Bezimena (mentorica: Ivana Petričević).

       Učeničke radove procjenjivalo je sljedeće Prosudbeno povjerenstvo: Helena Voda, predsjednica, članice Branimira Barun, Marija Tikvić, Tena Lončarević, Lilijana Radobuljac i Tihana Papac, koje je na Okruglom stolu iznijelo posebitosti ovogodišnje Smotre na sadržajnom i izraznom planu. Uslijedio je dio na kojemu su učenici predloženi za državnu razinu LiDraNa iščitavali svoje radove u literarnom i novinskom izrazu.

        Među trima predloženim literarnim radovima za srednje škole nalazi se i pjesma učenice Božice Nesek Bezimena. Budući da učenica iz opravdanih razloga nije mogla nazočiti županijskom LiDraNu, pjesmu Bezimena iščitala je učenica Iva Šakić, 4. a.

Slika 3

         Čestitamo svim učenicama, a posebice Božici Nesek na originalnosti i pjesničkoj suptilnosti u želji da se pjesnička riječ prepozna i na sljedećoj razini LiDraNa 2024.

                                                                                                              Ivana Petričević, prof.