Državno natjecanje učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2022.

10.5.2022. – 12.5.2022.

U razdoblju 10.-12. svibnja 2022. godine u Zagrebu se održavalo državno natjecanje učenika strukovnih škola u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Natjecanje je najveći događaj u obrazovanju kako u Republici Hrvatskoj, tako i u ovom dijelu Europe. Učenici su se natjecali u 40 disciplina na prostoru Zagrebačkog velesajma, čime je bio omogućen i pristup brojnim posjetiteljima. Glavna je svrha promocija i popularizacija strukovnog obrazovanja i poticanje na upis u strukovna zanimanja.

Učenici naše škole natjecali su se u sljedećim disciplinama:

1. Poslovanje recepcije hotela

2. Kuharstvo

3. Slastičarstvo

4. Soboslikarstvo

5. Modni dizajn i tehnologija

U disciplini Poslovanje recepcije hotela natjecala se učenica 3. a razreda, zanimanje hotelijersko-turistički tehničar, Mihaela Mišković, pod mentorstvom nastavnice Mirjane Jakšić, i osvojila je srebrnu medalju.

Disciplinu Kuharstvo predstavljala je učenica 3. e razreda, zanimanje kuhar,  Ana Vrbovski, pod mentorstvom nastavnice Marije Bošnjak,  i osvojila je srebrnu medalju.

Učenik 3. d razreda, zanimanje slastičar, Stjepan Eraković, natjecao se u disciplini Slastičarstvo pod mentorstvom nastavnice Nevenke Bionda , i osvojio  je srebrnu medalju.

U disciplini Soboslikarstvo natjecao se učenik 2. g razreda, zanimanje soboslikar – ličilac,  Ivan Simić pod mentorstvom nastavnice Melite Matijević,  osvojio je četvrto mjesto.

Disciplinu Modni dizajn i tehnologija predstavljala je učenica 3. b razreda, zanimanje modni tehničar, Dajana Barišić pod mentorstvom nastavnice Ljubice Kolarević,  osvojila je brončanu medalju.

Velikom uspjehu naših učenika predstojao je predan rad na razvijanju znanja i vještina potrebnih za uspješnu izvedbu zadataka, uz stalnu podršku i praćenje njihovih mentora.

Zahvaljujemo ravnatelju na stalnoj podršci tijekom priprema za natjecanje.