Europa u školi

Učenice Marijana Misir i Mia Kovačević nagrađene na nacionalnom natjecanju „Europa u školi” (za literarni izričaj)

         Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska organizirali su 9. svibnja 2022. godine svečano uručenje nagrada nacionalnoga natjecanja „Europa u školi” u Europskom domu u Zagrebu, koje se održalo povodom Dana Europe.

       „Europa u školi” je nacionalno natjecanje za učenike i mladež koje Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska ove godine dvadeset i osmi put organizira na području Republike Hrvatske, a središnja tema ovogodišnjega natjecanja bila je Stvaramo održivu budućnost.  Učenici su navedenu temu mogli ostvariti u literarnom, likovnom i glazbenom izrazu.

       U literarnom izričaju veliki uspjeh postigle su učenice Srednje strukovne škole Vinkovci Marijana Misir i Mia Kovačević.

       Učenica  Marijana Misir (3. a) natjecala se u kategoriji 3. – 4. razred srednje škole te svojim literarnim radom Boljitak Zemlje na zelenim krilima osvojila treće mjesto među deset nagrađenih radova.

        Učenica Mia Kovačević (2. a) natjecala se u kategoriji 1. – 2. razred srednje škole te literarnim radom Večera 22. stoljeća osvojila deveto mjesto među nagrađenima. Na svečanosti u Zagrebu sudjelovala je samo učenica Marijana Misir jer su pozvani učenici koji su osvojili prva tri mjesta u svim kategorijama.

              Učenici je nagradu uručila Nataša Owens, predsjednica Europskoga doma Zagreb i Europskoga pokreta Hrvatska, a moderatorica programa bila je Lana Đurđević, voditeljica projekta.

              Objema učenicama mentorica je prof. Ivana Petričević koja je vrlo ponosna na učenice koje su uspjele svojom literarnom darovitošću obraditi zadane teme i među mnoštvom pristiglih literarnih radova biti dio nagrađenih. Čestitamo učenicama na pisanoj riječi kojom su dokazale zrelost u želji za boljitkom Zemlje.

Ivana Petričević, prof.