Veni, vidi, celebratur! radionica

Uspješno su odrađene sve radionice u sklopu projekta Veni, vidi, celebratur!
Bilo je ovo radno ljeto naših učenika kako bi se održale sve predviđene radionice. Suprostavili smo se ljetnim vrućinama sakrivši se u zelenilo konjičkog kluba Euhipus te zajedno s našim najmlađima uživali u svim aktivnostima radionica.
Statistički gledano, održano je sedam radionica u kojima je ukupno sudjelovalo 200-tinjak posjetitelja. Izazovna brojka, zar ne?
Svaki od posjetitelja dobio je pažnju naših učenika unutar radionica, a sve u cilju promocije vlastitih zanimanja i kompetencija. Iako je svaka od radionica sadržajem vrlo slična, svaka je tražila drugačiji angažman naših učenika. Grupe posjetitelja, kao živi organizam, tražile su prilagodbu učenika u različitim situacijama. Na tome im zahvaljujemo i čestitamo!
Kroz tri mjeseca rada obilježili smo odabrane svjetske i međunarodne dane, koje smo naveli u našim prethodnim objavama, no svakako ne treba zaboraviti i sudjelovanje na Rimskim danima, gdje smo pred velikim auditorijem predstavili naše struke i škole, na radost svih posjetitelja.

Utjecaj rezultata projekta na ispunjavanje ciljeva ogleda se u zadovoljstvu sudionika uključenih u projekt, osnaživanju lokalne zajednice, promociju kulturnog turizma, te prepoznavanje škola kao aktivnog sudionika i organizatora radionica.

Iako su završile sve aktivnosti navedene u projektu, nadamo se da ovaj vid komunikacije naših učenika sa žiteljima grada Vinkovaca neće stati na tome. Radujemo se svakoj novoj suradnji. I ovim putem zahvaljujemo svima koji su dali svoj doprinos u realizaciji projekta. Do nekih novih ideja… Salve!

Nastavnica:
Maja Vidić