Učenici naše škole sudionici programa „Matica hrvatska s mladima“

        U četvrtak 16. veljače 2023. godine u dvorani vinkovačkoga Ogranka Matice hrvatske održan je program naslovljen „Matica hrvatska s mladima“, a njegovi nositelji bili su učenici srednjoškolci iz Gimnazije Matije Antuna Reljkovića Vinkovci i Srednje strukovne škole Vinkovci. U uvodnom dijelu pozdravnu riječ uputio je predsjednik vinkovačkoga Ogranka Dražen Švagelj, a potom je predavanje o povijesti Matice hrvatske održala prof. Marijana Bošnjak iz vinkovačke Gimnazije.

        Središnji dio programa bio je prožet poezijom, glumom i glazbom u izvedbi vinkovački srednjoškolaca. U literarnom dijelu našu školu predstavile su učenice Martina Maloševac, Lucija Perić i Marijana Misir, a u glumačkom dijelu učenici Nikolina Jakić i Josip Jurković koji su svojim izvedbama zaslužili veliki pljesak posjetitelja. Učenicima je mentorica prof. Ivana Petričević. U glazbenom dijelu predstavila se učenica Ema Božić koja je na samici izvela prigodnu slavonsku dionicu.

       Ovim programom željelo se potaknuti mlade na promicanje ideja koje je Matica hrvatska postavila 1842. godine. Drago nam je što su i naši učenici doprinijeli širenju pisane i usmene riječi te glazbe koja promiče ljubav prema domovini Hrvatskoj.