Regionalno natjecanje u disciplini Frizerstvo

Regionalno, izlučno natjecanje WorldSkills Croatia u disciplini FRIZERSTVO održano je 28. veljače 2020. u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci.

Sudjelovale su četiri županije: Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Virovitičko-podravska i Vukovarsko-srijemska. Natjecatelji su predstavili i promovirali sebe, svoje zanimanje i svoju školu.

Zadatak za natjecanje je bila izrada svečane frizure na dugoj i obojenoj kosi prema zadanoj fotografiji. Radilo se na modelu lutke, a vrijeme izrade je bilo tri sata.

U tom vremenu učenici su pokazali svoje znanje vještine i kreativnost u bojenju i izradi svečane frizure prema zadanoj fotografiji. Svi su bili vrlo uspješni i izradili su frizuru u zadanom vremenu. Na Državno natjecanje su se plasirale učenice iz Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo Helena Kapetan i Marija Nagy iz Obrtničke škole Osijek.

Naša učenica Nikolina Vrapčenjak je zauzela treće mjesto, mentorica joj je bila Josipa Bobovec.

Na četvrtom mjestu je Anđela Mijić iz Obrtničke škole Slavonski Brod, a Matej Matović iz Druge srednje škole Beli Manastir je na petom mjestu. Šesto mjesto je pripalo Veroniki Giba iz Industrijsko obrtničke škole Virovitica.

Natjecanje su pratili i ocijenili vrsni i poznati frizeri: Tibor Vidaković iz Osijeka, Zdravka Bulović iz Đakova i Dubravko Pffeifer iz Vinkovaca.  

Natjecateljima koji će se natjecati na WorldSkills Croatia u Zagrebu želimo puno uspjeha.