Posjet vinkovačkim poduzetnicima

Kraj veljače i početak mjeseca ožujka odradili smo posljednje edukacije/ radionice za naše učenike, u sklopu projekta Slavonska krv.

Za početak, išli smo u turistički obilazak grada Vinkovaca. Osim bogate kulturne povijesti, naglasak obilaska bio je na Krnjašu, gdje je živio Ivan Kozarac. Pobliže smo se upoznali sa kulturom šokaca, njihovim običajima, narječju.

Drugom edukacijom posjetili smo tvrtku Sinecom d.o.o., gdje smo nadogradili svoje znanje u pripremi i izradi odjevnih predmeta. Svoje novo iskustvo učenici će prenijet na izradu odjevnih predmeta, potrebnih za realizaciju projekta.

Putem treće edukacije u Uralanu d.o.o., gospođa Anđa Smolčić, predstavila nam je tvrtku, njen obim posla, te proizvodima koje nude. Učenici su stekli dojam o budućnosti u svojoj struci, te će dobiveno znanje prenijeti na izradu konkretnih metalnih predmeta, koje ćemo koristiti u ovome projektu.

U tvrtci Profigips d.o.o. , kao zadnjoj edukaciji, učenici su  uvidjeli tehnike rada i alate koje će i sami koristiti u izradi rekvizita potrebnih u projektu.

Bile su ovo nadahnjujuće radionice/ edukacije koje će nam uvelike doprinijeti u praktičnome dijelu projekta koje nam slijedi. Narednih mjesec dana učenici pod vodstvom svojih nastavnika, prioniti će izradi portfolia Ivana Kozarca, kao krajnjeg produkta ovog projekta. Zahvaljujemo našim pridruženim partnerima koji su nam obogatili vještine i proširili vidike.

Mentor projekta: Maja Vidić