Izvanredno sedmo mjesto našeg učenika Ivana Ivkovića na svjetskom natjecanju iz daktilografije!

 Međužupanijsko natjecanje u Đakovu

Od 18. ožujka do 26. travnja 2024. održano je 22. međunarodno online internetsko natjecanje u kompjutorskoj daktilografiji u organizaciji međunarodne federacije Intersteno.

Ukupno je sudjelovalo 1174 natjecatelja iz cijeloga svijeta, a ove godine najviše je natjecatelja i škola bilo iz Hrvatske. Ukupno 190 hrvatskih natjecatelja iz 29 srednjih škola i Hrvatskog stenografskog društva.

Najbolji plasman u dobnoj skupini 17-20 godina od naša četiri učenika ostvario je Ivan Ivković koji je s 502 znak/min osvojio (547 otkucaja i 9 pogrešaka) izvanredno 7. mjesto u svijetu! Podsjetimo se samo, prošle godine je Ivan osvojio 27. mjesto u istoj kategoriji. Ujedno treba naglasiti da se u toj kategoriji natjecalo 713 sudionika od kojih je 567 plasiranih natjecatelja. Odlična je bila i naša Sandra Zelić koja je osvojila 211. mjesto i Lovro Đuđik koji je osvojio 251. mjesto. Po prvi puta natjecao se i učenik Matija Leko koji je osvojio 553. mjesto.

Moramo ponoviti da se radi o svjetskom natjecanju i da su rezultati naših učenika iznimni.

Dana 10. travnja 2024. godine, Ekonomska škola „Braće Radić“ bila je domaćin  Međužupanijskog natjecanja učenika  u disciplini praktične provjere stečenih znanja i vještina u izvođenju prijepisa na računalu.

Naše učenice Anđela Josić i Ana Nikić iz 2.a razreda (HTT) sudjelovale su na natjecanju i osvojile su sedmo i deseto mjesto u zahtjevnoj konkurenciji učenika iz pet različitih škola iz Slavonije.

Čestitke svim našim natjecateljima i veselimo se novim izazovima i iduće školske godine!

Mentorica Miljenka Vujeva