Erasmus + projekt „Uči i podijeli!“ smo predstavili partnerima Regionalnog centra kompetentnosti VirtuOS

Na sastanku RCK VirtuOS, održanom dana 11. srpnja 2022. putem platforme Zoom, koordinatorica Erasmus + projekta „Uči i podijeli!“ Mirjana Jakšić je predstavila projekt partnerima RCK. Na sastanku su sudjelovali koordinatorica za RCK i ravnatelj Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova, ravnateljica Strukovne škole Virovitica, koordinatorica za RCK i ravnateljica Obrtničke škole Požega, predstavnici Ekonomskog i Filozofskog fakulteta u Osijeku, predstavnica Inkluzivne kuće Zvono, ravnatelj Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, voditeljica odjela Strategija i upravljanje ljudskim potencijalima pri RCK VirtuOS i voditeljica projekta RCK VirtuOS.

Nazočnima se prezentirane aktivnosti koje su nastavnici Srednje strukovne škole Vinkovci odradili tijekom svojih mobilnosti u Ohridu. Posebno su ih zainteresirale radionice pod nazivom „Turističke priče“ i smatraju kako ih mogu implementirati u svoj odgojno-obrazovni rad.

RCK VirtuOS je kroz ovaj projekt prepoznao mogućnosti daljnjeg stručnog usavršavanja i osposobljavanja nastavnika, a zahvaljujući dobrim primjerima koji su predstavljeni kroz Erasmus + projekt „Uči i podijeli!“ i iskustvima koje su nastavnici donijeli iz Ohrida, počeli su planirati buduće aktivnosti vezane za odlazak u Republiku Sjevernu Makedoniju.