Dani poslova u turizmu u Osijeku

Dana 17.1. 2019. učenici-maturanti  turističkog smjera sudjelovali su na radionicama u sklopu Dana poslova u turizmu u Osijeku. Učenici su u pratnji svojih nastavnica Eve Jurčić, Maje Vidić i Miljenke Vujeva prisustvovali  radionicama hotelskih kompanija Bluesun, Maistra, Valamar, Aminess i Plava Laguna. Nakon radionica učenici su prošetali i porazgovarali sa pojedinim predstavnicima hotelskih kuća i drugih poslodavaca iz sektora turizma o mogućnostima koje im pruža tržište rada.

Dani poslova u turizmu zajednički su projekt Ministarstava rada i mirovinskoga sustava i Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te partnera Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu, a cilj projekta je na jednom mjestu spojiti poslodavce s nezaposlenim osobama, kako bi se u izravnom kontaktu angažirali sezonski radnici za predstojeću turističku sezonu.

Ove godine potrebu za zapošljavanjem preko 9.000 sezonskih radnika predstavilo je 65 poslodavaca koji uključuju velike hotelske kuće i druge poslodavce koji tijekom turističke sezone zapošljavaju velik broj sezonskih radnika.

                                                                                     Miljenka Vujeva