Biciklom iz Maastrichta do Hong Konga

Znate li što je zajedničko putovanju od 15 000 kilometara, ljubavi prema vožnji biciklom i humanitarnoj akciji? Odgovor je Sam Gijbels!

Mladi Nizozemac krenuo je biciklom 21. kolovoza iz Maastrichta i planira za 9 mjeseci stići u Hong Kong. Na svom putovanju prošao je i kroz Hrvatsku i imali smo čast biti mu domaćini od utorka, 26. rujna, do ranih jutarnjih sati 1. listopada. U dva je dana preko stotinu učenika naše škole sudjelovalo u njegovom predavanju na kojemu im je ispričao kako i zašto je sve počelo:

„Cilj ove akcije je skupiti sredstva za obnovu škole i sportskog terena u Medelinnu, Kolumbija. Obitelji imaju gotovo pa nikakve uvjete za život, žive u trošnim nastambama, nemaju dovoljno novca za prehraniti djecu te su i djeca vrlo često prisiljena raditi da bi svi zajedno prehranili gladna usta. Ako rade, ne mogu u školu. Vrlo je jednostavno, zar ne? Međutim humanitarna organizacija Feed the Barrios osigurava obroke obiteljima u kojima nema ovisnika o drogama da bi na taj način vratila djecu u škole. Stoga smo odlučili proširiti akciju – obitelji čija djece pohađaju školu dobivaju hranu. Sada samo moramo obnoviti zgradu škole i školsko igralište i svijet će postati bolje mjesto.“, ispričao je Sam.

Sam je odlučio privući pažnju svojom biciklističkom avanturom – prijeći će 15 000 kilometara u nadi da će se do kraja vožnje skupiti potrebnih 150 000 eura. Sa svoja dva prijatelja, Maxom i Leesom Liederkenom, osnovao je web-stranicu preko koje prikupljaju novčana sredstva, a svaku donaciju neprofitna organizacija Wilde Ganzen uvećat će za 1.5 put.

Samovo putovanje možete nastaviti pratiti na svim društvenim mrežama pod nazivom Biking for the Barrios. Podijelimo stranicu, zapratimo Instagram profil i pomozimo da akcija bude vidljiva. Svaki klik i lajk se broje.