U petak u našem kabinetu kuharstva bilo je kreativni i veselo. Ugostili smo strukovnog nastavnika kuharstva Miroslava Balažića iz UTŠ Osijek. Miroslav i naša nastavnica Marija za učenike i nastavnike su održali radionicu na temu Fine dining. Na radionici smo prigotovili sljedeća jela:
- Puri, krema od naranče i hrena, perlice od limuna, mikro listovi suncokreta
- Hladna juha od jagoda, cvijet bazge u tempuri, marinirana stabljika celera
- Tjestenina od kukuruznog brašna i lista koprive punjena nadjevom od kozjeg sira i šparoga, na podlozi krema od pastrnjaka, sotirano povrće
- Pave od batata, žablji kraci prženi u tempuri, list mrkve u tempuri, umak, mikro bilje
- Brudet od žabljih krakova, čips od tapioke, mikro bije
- Prženi žablji kraci, krema od potočarke ,složenac od buterne tikve, glazirani kukuruz, umak
- Paillete Feuilletine, sladoled od šparoga, glazirane šparoge, maline, cvijet bazge
- Veganske puslice, hrskava čokoladna podloga, krema od tonke, prah od maline i naranče, couli od malina, maline
- Čokoladni čips, ganache, maline, mikro bilje, maćuhice
- Camber podloga, kugla od bijele čokolade, topli umak od čokolade, čipka, bobičasto voće
Edukacija je održana u okviru ESF projekta RCK VirtuOS je bila usmjerena na razvoj novih vještina i kompetencija.







