Radionica – Fine dining

U petak u našem kabinetu kuharstva bilo je kreativni i veselo. Ugostili smo strukovnog nastavnika kuharstva Miroslava Balažića iz UTŠ Osijek. Miroslav i naša nastavnica Marija za učenike i nastavnike su održali radionicu na temu Fine dining. Na radionici smo prigotovili sljedeća jela:

  1. Puri, krema od naranče i hrena, perlice od limuna, mikro listovi suncokreta
  2. Hladna juha od jagoda, cvijet bazge u tempuri, marinirana stabljika celera
  3. Tjestenina od kukuruznog brašna i lista koprive punjena nadjevom od kozjeg sira i šparoga, na podlozi krema od pastrnjaka, sotirano povrće
  4. Pave od batata, žablji kraci prženi u tempuri, list mrkve u tempuri, umak, mikro bilje
  5. Brudet od žabljih krakova, čips od tapioke, mikro bije
  6.  Prženi žablji kraci, krema od potočarke ,složenac od buterne tikve, glazirani kukuruz, umak
  7. Paillete Feuilletine, sladoled od šparoga, glazirane šparoge, maline, cvijet bazge
  8. Veganske puslice, hrskava čokoladna podloga, krema od tonke, prah od maline i naranče, couli od malina, maline
  9. Čokoladni čips, ganache, maline, mikro bilje, maćuhice
  10. Camber podloga, kugla od bijele čokolade, topli umak od čokolade, čipka, bobičasto voće

Edukacija je održana u okviru ESF projekta RCK VirtuOS je bila usmjerena na razvoj novih vještina i kompetencija.