Provedene aktivnosti EPAS programa 

Školsku godinu 2023./2024. započeli smo radno te odradili puno aktivnosti, a slijedi nam još mnogo toga. 

Školsku godinu započeli smo radionicama pružanja prve pomoći, a organizirali smo posebne radionice za prve i završne razrede. Osobito ističemo radionice usmjerene na mentalno zdravlje te pomoći u upravljanju stresom koje smo odradili na početku školske godine. Sve radionice održale su djelatnice Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci. S obzirom na to da se ove godine održavaju troji izbori u siječnju su nas posjetili predstavnici Državnog izbornog povjerenstva. Predstavnici su našim ambasadorima održali predavanje o tome što su izbori, kako glasati i zašto je važno iskoristiti svoje pravo izlaska na izbore. Zatim smo se uputili u Graz u Centar za moderne jezike gdje smo se upoznali s radom i ustrojstvom Vijeća Europe. Koja zemlja je članica Vijeća, a nije dio Europske Unije?, Tko predsjeda Vijećem? , samo su neka od pitanja na koja smo dobili odgovor. Početkom veljače boravili smo u Zadru na godišnjem seminaru EPAS ambasadora, a po prvi smo puta vodili i naše učenike ambasadore. Našu školu predstavljala je Ana Šimunović, učenica 4.c razreda.  

Seminar je usmjeren na mlade i njihovo sudjelovanje na izborima ove godine. Bila su to tri iscrpna dana ispunjena druženjem, smijehom, mladima i vrhunskim idejama. 

Od vijesti izdvajamo da smo se, na poziv Hrvatskog debatnog društva, uključili u projekt Mala škola demokracije koji financira Europski parlament. O aktivnostima tijekom provedbe projekta redovno ćemo vas izvještavati.  

Mirna Dovhanj 

Voditeljica EPAS programa 

#Ambassadorschools #epas