Projekt  “Zeleni i poduzetnik”

U suradnji s Osnovnom školom Blage Zadre Vukovar, organizirana je 7. veljače 2023. godine zajednička radionica učenika naše škole koji se školuju za zanimanje krojač i modni tehničar (koji su istovremeno članovi UZ Vridne ruke) i učenika škole Blage Zadre.

Prije radionice posjetili smo tvornicu obuće Borovo i upoznali proces proizvodnje obuće. Nakon obilaska tvornice dobili smo ostatke kože koja ćemo recikliranjem na budućim radionicama pretvoriti u nakit i druge uporabne predmete.

Nakon okrijepe i zakuske slijedila je radionica. Na radionici su zajedničkom suradnjom osnovnoškolci i srednjoškolci stvarali nakit od kože uz poticanje mentora. Izrađivali su ih Scrapbook tehnikom koju su osnovnoškolci pokazali srednjoškolcima. Na taj način su stariji učili od mlađih i na taj način se proveo transfer znanja i vještina među generacijama. Provedena radionica izravno je  doprinijela razvoju motoričkih vještina učenika, poticala je  kreativnost te doprinijela razvijanju ekološke svijesti i pozitivnog odnosa prema prirodi i okolišu kod učenika. 

Veselimo se novom susretu u našoj školi, kada ćemo mi ugostiti mlade vukovarčane i pokazati im izradu lutkica od kože.

                                                                                            Voditelj Učeničke zadruge Vridne ruke:

                                                                                                            Ankica Živić