Projekt  “Zeleni i poduzetnik” 

U suradnji s Osnovnom školom Blage Zadre Vukovar, organizirana je 10. ožujka 2023. godine uzvratna zajednička radionica u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci. Učenici naše škole koji se školuju za zanimanje krojač i modni tehničar (koji su istovremeno članovi UZ Vridne ruke) s radošću su dočekali  učenike škole Blage Zadre Vukovar .

Prije radionice naši gosti iz Osnovne škole Blage Zadre Vukovar posjetili su Gradski muzej Vinkovci, gdje su s velikim oduševljenjem i interesom pogledali Arheološki i Etnološki odjel. 

Nakon okrijepe i zakuske slijedila je radionica. Na radionici su zajedničkom suradnjom osnovnoškolci i srednjoškolci stvarali nakit, lutkice  od kože i reciklirane vune uz poticanje mentora Ane Šarčević i ostalih nastavnika tekstilne sekcije. Na današnjoj radionici mlađi su učili od starijih i na taj način se proveo transfer znanja i vještina među generacijama. Provedena radionica izravno je  doprinijela razvoju motoričkih vještina učenika, poticala je  kreativnost te doprinijela razvijanju ekološke svijesti i pozitivnog odnosa prema prirodi i okolišu kod učenika te nastajanju novih prijateljstava.

Rastali smo se sa željom da nekim novim projektima nastavimo zajedničko druženje i suradnju.

                                                                                            Voditelj Učeničke zadruge Vridne ruke:

                                                                                                            Ankica Živić