Osvojeno 1. i 5. mjesto na natjecanju Match race- Turistička destinacija „Sustainable Tourism“

Centar izvrsnosti Splitsko- dalmatinske županije po šesti je put bio organizator Enter- konferencije obrazovanja i povezanih industrija, od 1.-3.12.2022. godine. Ovogodišnja konferencija zamišljena je kao multitematski i interaktivni događaj za učenike, obrazovne djelatnike, roditelje ali i širu javnost.

Ciljevi jedinstvene Enter konferencije su:

  • razmjena znanstvenih spoznaja, stručnih znanja i vještina, te primjena dobre prakse,
  • unapređenje sustava odgoja i obrazovanja i
  • umrežavanje dionika odgojno- obrazovnih ustanova i povezanih industrija.

Po prvi puta u sklopu Enter konferencije, organizirano je natjecanje u tri discipline

  • Match race- Turistička destinacija „Sustainable Tourism“,
  • Match race- Kuharstvo, te
  • Match race- Coctail.

Natjecanju su pristupili  učenici Regionalnih centara kompetentnosti iz Splita, Zaboka, Pule, Opatije, Dubrovnika i Osijeka.

Kao škola partner RCK Osijek, naša škola predstavila se i natjecala u disciplini Match race- Turistička destinacija „Sustainable Tourism“. Natjecanju su pristupile i dostojanstveno predstavile našu školu učenice Larisa Matić ( učenica 3. a razreda, Hotelijersko- turistički tehničar) i Nina Kadoić (učenica 4. c razreda, Turističko- hotelijerski komercijalist). Nakon dva dana natjecanja i rješavanja modula, učenice su postigle sljedeće rezultate:

Larisa Matić- 1. mjesto

Nina Kadoić- 5. mjesto 

Osnovni zadatak naše discipline bilo je savladati obilježja turizma Splitsko- dalmatinske županije, njene selektivne oblike turizma i budućnost turizma iste, sa osobitim naglaskom na održivi turizam  i mogućnostima primjene i nadogradnje istog u SDŽ.

Učenice su pokazale zavidno znanje u području turizma, spretnost u nuđenju rješenja za primjenu održivog turizma. Uspješno su predstavile naše struke i našu školu na Enter konferenciji u Spaladium Areni, u Splitu, pred brojnim auditorijem. Ovim putem zahvaljujem im na upornosti i požrtvovnom radu pri pripremi za samo natjecanje, a sve u cilju obogaćivanja znanja i iskustva u turizmu, našoj struci.

Mentorica:

Maja Vidić