Međunarodni dan volontera – 5. prosinca

Međunarodni dan volontera proglasila je Opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Tako je Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci obilježilo Međunarodni dan volontera i u našoj školi. Programe Hrvatskog Crvenog križa u kojima aktivno sudjeluju volonteri prezentirao je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci Branko Tomić, a radionicu zornog prikazivanja ozljeda i pojedine postupke pružanja prve pomoći prezentirali su Luka Mecanović, Marino Majher i Nikolina Jukić pod vodstvom Tene Galić, referentice socijalnih djelatnosti i za rad s mladima i volonterima Crvenog križa Vinkovci.

Učenici naše Škole su već dugi niz godina iznimno aktivni u provedbi humanitarnih aktivnosti Crvenog križa čime pokazuju visoku razinu socijalne osjetljivosti, a svojim aktivnostima ublažavaju posljedice opće gospodarske krize i recesije, dodatno potencirane ratnim stradanjima našeg područja i izvanrednim situacijama kao što su bile katastrofalna poplava, migrantska kriza, pandemija koronavirusa ili razorni potres na Banovini.

Hvala svima koji svojim djelovanjem ovaj svijet činite boljim mjestom. Sretan vam Međunarodni dan volontera!