Larisa Matić odlazi na državnu Smotru LiDraNo 2021. za dramsko-scenski izraz

           Županijska razina Smotre LiDraNo 2021. za dramsko-scenski izraz održana je u Pastoralnom centru sv. Bono u Vukovaru 19. ožujka 2021. godine, a škola domaćin bila je Osnovna škola Mitnica, Vukovar. S obzirom na novonastalu situaciju izazvanu pandemijom koronavirusa Smotra je održana uz sve epidemiološke mjere i učenici su uspjeli pokazati svoju darovitost i smjelost u glumačkom izričaju. Na Smotri su se predstavili učenici osnovnih i srednjih škola u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa (ukupno 22 učenika).  

            Sudjelovalo je sedam učenika iz pet srednjih škola (Gimnazija Županja,  Gimnazija Matije Antuna Reljkovića, Vinkovci, Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca, Vinkovci, Zdravstvena i veterinarska škola dr. Andrije Štampara, Vinkovci i Srednja strukovna škola Vinkovci).

           Našu školu predstavile su učenice Larisa Matić (1. a), koja je izvela monolog Julijane Matanović naslovljen Anka Lešić te učenica Nika Šola (4. b), koja je kazivala pjesmu Tatjane Gromače Moje prijateljice. Učenicama je mentorica Ivana Petričević, prof.

           Nakon sugestivnih pojedinačnih nastupa uslijedio je okrugli stol na kojemu je državni izbornik Mario Kovač, redatelj, u ime svih članova povjerenstva (Helena Andabaka, predsjednica povjerenstva, Kristina Šibonjić, Daria Gongeta, Renata Krsnik, Jelena Maričić i Tatjana Dujić) iznio promišljanja o sudionicima ovogodišnjega LiDraNa.

            Larisa i Nika pokazale su uvjerljivu izvedbu i dokazale da se ljubav prema glumačkom izrazu može razvijati i u ovim neobičnim okolnostima koje su zasigurno otežale pripremni proces njihova nastupa.

            Larisa Matić je svojom uvjerljivom glumom izabrana kao jedna od dviju učenica koje će sudjelovati na ovogodišnjoj državnoj Smotri (od 19. do 23. travnja 2021.). Čestitamo Larisi na velikom uspjehu!

               Vjerujemo da će Larisa Matić unatoč trenutačnoj epidemiološkoj situaciji uspjeti predstaviti školu i Vukovarsko-srijemsku županiju kao rasadište zaljubljenika u glumačke ostvaraje.

Ivana Petričević, prof.