Josip Jurković odlazi na Državnu smotru LiDraNo 2022.

Županijska smotra LiDraNo 2022. za dramsko-scenski izraz upriličena je u Osnovnoj školi „August Cesarec“ u Ivankovu 16. ožujka 2022. godine. Na Smotri su sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa (ukupno 24 učenika).  Zbog epidemioloških mjera učenici su se i ove godine mogli predstaviti samo u pojedinačnim nastupima, no to nije umanjilo iskazivanje njihove darovitosti u glumačkom izričaju.  

            Sudjelovalo je sedam učenika iz četiriju srednjih škola (Gimnazija Vukovar, Gimnazija Matije Antuna Reljkovića, Vinkovci, Tehnička škola Ruđera Boškovića, Vinkovci i Srednja strukovna škola Vinkovci). 

           Našu školu predstavili su učenici Josip Jurković (1. e), koji je kazivao poeziju Antuna Vuića Deda i unuk te učenik Franjo Mikinac (3. e), koji se predstavio monologom Đuka Begović autorice Julijane Matanović. Učenicama je mentorica Ivana Petričević, prof.

Nakon kreativnih i  srčanih izvedbi uslijedio je okrugli stol na kojemu je državni izbornik Mario Kovač, redatelj, u ime svih članova Povjerenstva (Andrijana Raguž, predsjednica Povjerenstva, Ivana Zagorac, Nevenka Bertić, Helena Voda i Tatjana Dujić) iznio stručno mišljenje o izvedbama sudionika ovogodišnjega LiDraNa. 

            Josip i Franjo svojom nastupom pokazali su veliku darovitost i dobili zaslužene pohvale koje su učenicima zasigurno poticaj za neka buduća glumačka ostvarenja.  

           Josip Jurković je zapaženom i sugestivnom izvedbom izabran kao jedan od dvaju učenika koji će predstaviti Vukovarsko-srijemsku županiju na ovogodišnjoj Državnoj smotri LiDraNo koja će se održati od 25. do 29. travnja 2022. godine. Josipu izražavamo iskrene čestitke na ovom iznimnom uspjehu! 

Učenici Srednje strukovne škole Vinkovci ponovno su dokazali da se predanim radom u glumačkom procesu mogu ostvariti iznimni rezultati i vjerujemo da će Josip Jurković našu Vukovarsko-srijemsku županiju na državnoj razini predstaviti kao rasadište nadarenih učenika koji i u vrijeme pandemije otkrivaju glumačke svjetove. 

Ivana Petričević, prof.