Edukacije učenika u vinkovačkim gospodarskim subjektima

Edukacije učenika u vinkovačkim gospodarskim subjektima u sklopu projekta Veni, vidi, celebratur!

Održane su edukacije za učenike u sklopu projekta Veni, vidi, celebratur! te suradnja s gospodarskim subjektima za svaki od smjerova uključenih u projekt:

  • Učenici frizerske struke posjetili su obrt za frizerske usluge „Tatjana“. Na primjeru dobre prakse ovoga frizerskog obrta, dobili su detaljne upute o izradi rimskih frizura, načina oblikovanja pletenica, poigravanje s ukosnicama toga doba i ostalo. Cilj je pripremiti učenike na rad s klijentima u budućim radionicama.
  • Učenici krojačke struke posjetili su tvrtku SINECOM d.o.o. , kako bi nadogradili svoje znanje u pripremi i izradi kože i kožne galanterije, kao i odjevnih predmeta. Svoje novo iskustvo prenijet će na izradu odjevnih predmeta i rukotvorina potrebnih za realizaciju projekta.
  • Učenici drvodjelsko tehničkog smjera posjetili su tvrtku Ura d.o.o. Radionica je učenicima pružila dodatna znanja u kreiranju novih proizvoda, kao i metode za izradu istog. Ura d.o.o. koristi najsuvremeniju tehnologiju za preradu drveta kao i 3D vizualizaciju budućih proizvoda. Uz već postojeće, dobiveno znanje prenijet će na izradu konkretnih drvenih predmeta koje ćemo koristiti u ovome projektu.
  • Učenici turističko-hotelijerskog smjera išli su u turistički obilazak grada Vinkovaca. Obilježja kulturno-povijesne baštine našega grada, načini izražavanja i stava u radu s posjetiteljima, uz smjernice vezane za naš projekt, misao je vodilja ovog turističkog obilaska.

Zahvaljujemo gospodarskim subjektima uključenih u ovaj projekt. Svojim pristupom obogatili su radnu etiku i znanje naših učenika.

Nastavnica: Maja Vidić