10. Rimski dani pod geslom “Decenalija – deseti Rimski dani u Rimkovcima”

Rimski dani su povijesna i turistička manifestacija koja predstavlja grad Vinkovce. Ovo je manifestacija koja iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja, a tako je bilo i ove godine kada je pripremljen bogat program kao što su Rimski sajam, kreativne i edukativne radionice, antički kamp, kino, zabavno glazbeni program. Organizirane su različite radionice za djecu, borbe gladijatora, pričanje priča, igre žonglera s vatrom i druge zanimljivosti toga vremena.

U sklopu 10. Rimskih dana od 16. 6. 2023. do 18. 6. 2023. organiziran je Rimski sajam na kojem je sudjelovala naša škola. Krojači i modni tehničari u krojačkoj radionici su od prirodnih materijala – žutice i satena sašili toge za djecu i odrasle, kao i oslikane torbe različitih veličina s prepoznatljivim motivima rimskog doba.

Naši učenici zanimanja Modni tehničar dio toga ponosno su pokazale na mimohodu Rimskih dana 17. 6. 2023. na otvorenju Rimskih dana. Učenici frizeri su s nastavnicama izrađivali rimske frizure posjetiteljima, ali i našim učenicama koje su sudjelovale na Mimohodu.

Učenici naše škole sa svojim nastavnicama praktične nastave prezentirali su proizvode koje su sami izradili, razvijali komunikativnost i timski rad, prezentirali svoja zanimanja i pokazala praktično stečena znanja iz struke. Djelić rimske prošlosti proživite kroz malu galeriju slika.

                                                                                         Nastavnik: Branka Rimac, ing.