Živi kapitali u Srednjoj strukovnoj školi u Vinkovcima

          U okviru 27. dana Josipa i Ivana Kozarca 29. listopada 2021. godine u našoj školi upriličen je program Živi kapitali – hrvatski književnici u čast Kozarcima na kojemu su učenici imali prigodu čuti živu riječ velikana hrvatske književnosti. U programu su sudjelovali sljedeći književnici:  Julijana Matanović, Miro Gavran, akademik Pavao Pavličić, Josip Cvenić, Tomislav Žigmanov, Franjo Nagulov i Marko Gregur. Svaki književnik predstavio se zanimljivim izborom iz vlastita opusa, stoga su učenici imali mogućnost čuti niz proznih i lirskih tekstova u sugestivnoj interpretaciji autora.

        Uz navedene pisce program su upotpunili učenici recitatori Larisa Matić (2. a) i Josip Jurković (1. e) koji su na organskom idiomu iznijeli tekstove Julijane Matanović i Antuna Vuića te su uz gostujuće književnike pridonijeli ozračju zavičajnosti (mentorica: Ivana Petričević).

         Program su moderirale prof. Helena Voda i prof. Ivana Petričević kojima je bio veliki izazov i čast na jednom mjestu predstaviti navedene eminentne književnike Lijepe Naše.

         Vjerujemo da je književni kružok ispunio svoju misiju jer smo mlađim naraštajima dokazali da se pisanjem borimo za dobrobit generacija i nekih novih književnih svjetova.