samo na računalu:

samo na mobu/tabletu:

Modni tehničar

Modni tehničar je novi strukovni program usklađen s dokumentima EU, napravljen u suradnji s poslodavcima i prilagođen potrebama tržišta rada.

Modni tehničar samostalno i kao dio tima konstruktora, modelira i izrađuje te promovira i prodaje odjevne, tekstilne i druge modne proizvode.

Program modnog tehničara traje četiri godine, nakon čega izrađuje i brani završni rad.

Modni tehničari po završetku školovanja mogu dobiti Europass prilog svjedodžbi za europsko tržište rada.

Komu preporučiti zanimanje modni tehničar?

Učenici koji imaju kreativne sklonosti te žele ući u čaroban svijet mode, zanimanje modni tehničar je upravo za njih. 

Kroz ovo zanimanje stječu se vještine stvaranja odjeće i modnih proizvoda od ideje do realizacije, što znači da kroz stručne nastavne sadržaje ovladavaju vještinama razvijanja ideje, crtanja modne figure i dizajniranja odjeće. Prema vlastitim zamislima potom i realiziraju modele odjeće ili modne proizvode kroz konstrukciju odjeće i samu izradu u školskoj radionici. Savladavaju vještine računalnog dizajniranja i modeliranja preko računalnog programa. Nadareni učenici pokazuju svoju kreativnost i vještine na WSC natjecanju.

Osim toga, razvijaju i poslovne vještine koje im pomažu da uđu u svijet vlastitog poduzetništva. Pratimo suvremene trendove i aktivno promišljamo o utjecaju tekstila na okoliš te razvijamo ekološku svijest upoznavajući načine redizajniranja i recikliranja rabljene odjeće.

Značajke zanimanja
Program: