Krojač

Zanimanje je dinamično, kreativno, prilagođeno za svakoga prema sposobnostima i za svakoga tko želi biti “sam svoj majstor”. U našoj školskoj radionici, uz polaganje tkanina nastaju ideje, a vještim rukama nastaju željeni predmeti. Uz sve to primjenjuju se stručno usvojena znanja i pozitivne radne navike.

Što radi krojač?

Mi ne kupujemo odjeću s potpisom, mi ju izrađujemo po mjeri! Vodimo brigu i o kružnom gospodarstvu recikliranjem iznošene odjeće pa tako nastaju naši unikati.

Timskim radom, vještim rukama, uz stručni nadzor inženjera i stručnih suradnika, “oživljavamo” skice, od ideje do gotovog proizvoda. Tako nastaju razni modni proizvodi kao što su odjevni predmeti, prigodni program kao božićni stolnjaci i pregače, rimske toge i tunike, kazališni kostimi, torbe, nakit, modni i drugi dodaci. Svoje proizvode vješto prezentiramo na raznim sajmovima, udrugama i drugim prigodama uglavnom kroz modne revije, izložbe i u školi.

Sudjelovanjem na državnom WorldSkills Croatia natjecanju smo osvajali medalje.

Upisujemo učenike za zanimanje krojač u JMO sustav obrazovanja, trogodišnji program, gdje stručnu praksu tokom cijele godine obavljaju u školskoj radionici.

Na završetku školovanja polaže se naučnički ispit i odrađuje završni rad. Nakon dvije godine naukovanja u svom zanimanju, učenici mogu polagati majstorski ispit.

Značajke zanimanja
Program:
Krojač - JMO
Sektor:
Tekstil i koža
Trajanje:
3 godine

Nastavak školovanja!

Ako učenici žele dalje napredovati, mogu nastaviti školovanje u četvrtoj godini i ići na državnu maturu te upisati željeni studij.

Nastavni plan i program:​