VIII. Rimski dani

U Vinkovcima 4. 7. 2020. u skladu s epidemiološkom situacijom vezano uz COVID-19 održana je kulturna i turistička manifestacija Rimski dani koja je trajala jedan dan, a ne kao do sada tri dana.

U parku Lenije uz borbe gladijatora, razne akrobacije i radionice vrijedni kuhari i slastičari Srednje strukovne škole Vinkovci po recepturi starih Rimljana pripremali su burgere, kobasice, čips od vina, globi okruglice i druge delicije. Posjetitelji su mogli vidjeti kako se prave slane i slatke rimske delicije, a zatim ih i kušati da bi mogli osjetiti kakvi su okusi hrane bili nekada.

Dok su se Lenijama širili mirisi hrane gužva se stvarala i oko frizera Srednje strukovne škole koji su pravili rimske frizure, a razne pletenice, kopče i lovorov vijenac upotpunili su odjeveni u rimske tunike koje su za sve sudionike Rimskih dana šivali nastavnici i učenici tekstilne struke naše škole.

Sve struke su dale svoj doprinos u promociji škole, ali i zanimanja, a uz moto VIII. Rimskih dana INTER NOS FORTIORES – ZAJEDNO SMO JAČI vodimo Vas  kroz malu galeriju slika.

Branka Rimac,ing.