Učenica Lucija Perić dobitnica 3. nagrade fotonatječaja Čitam, skitam i fotografiram

       U okviru Mjeseca hrvatske knjige Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci organizirala je fotonatječaj Čitam, skitam i fotografiram koji je namijenjen mladima od 15 do 30 godina. Zadatak je bio uslikati najdražu knjigu u prepoznatljivom slavonskom okruženju. Učenice 3. a razreda, uz poticaj razrednice Ivane Petričević i  knjižničarke Jelene Ferić, bile su dio ovoga natječaja i svojim fotografijama pokazale omiljene knjige u slavonskom ambijentu.

       Fotografijama su se predstavile: Iva Šakić (naziv: Knjiga u ruci, Slavonija u srcu), Lucija Čerkezović (naziv: Mizantrop traži filantropa u Gunji), Ema Božić (naziv: S knjigama uz tambure), Martina Maloševac (naziv: U mislima na ruke slavonske) i Lucija Perić (naziv: U potrazi za Sarinim ključem) koja je osvojila treće mjesto.

       U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci 17. listopada 2022. godine upriličeno je otvorenje izložbe pristiglih fotografija i dodjela nagrada. Ravnateljica Knjižnice uručila je nagradu Luciji Perić za osvojeno treće mjesto, a ostale sudionice dobile su besplatnu godišnju člansku iskaznicu Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci.

         U programu je sudjelovala i moderatorica izložbe Tija Pažanin koja je svesrdno zahvalila svim autorima fotografija i članovima povjerenstva Tihani Jurić i Davorinu Kresiću koji su pregledali 30 pristiglih fotografija. Izložbu je moguće pogledati tijekom Mjeseca hrvatske knjige od 15. listopada do 15. studenog 2022. godine.