Turističko vođenje učenika turističke skupine „Istraživači baštine“ i turistička promocija našega grada

U periodu od 27. 9. do 30. 9. 2022. godine naša Škola bila je domaćin 34. smotre učeničkih zadruga Republike Hrvatske. Sretni smo što su naši učenici u sklopu Smotre dobili priliku realizirati turističko vođenje. Iznimno smo ponosni na mladenački entuzijazam i energiju, te ljubav prema vlastitoj baštini koju su naši učenici pokazali kroz turističko vođenje tijekom kojeg su imali priliku ispričati nešto o ljepotama našega grada.

U ulozi turističkih vodiča sudjelovalo je 20 učenika, članova turističke skupine Istraživači baštine, koji su uz vodstvo profesorice Miljenke Vujeva tijekom dva dana realizirali četiri turističke šetnje za naše goste koji su u naš grad došli iz cijele Hrvatske.

U našoj igrifikaciji kostimiranih turističkih vodiča, kroz participativan pristup vođenju, svoju kreativnost pokazali su sljedeći učenici: naši već iskusni vodiči 4.a razreda (HTT)- Lucija Klišanić i Lana Herman (Galla-careva kćer), Lea Rajković (Rimljanka Gracija), Mihaela Mišković (Rimljanka), Ema Martinović (Marija Kozarac), Ella Perković i Iva Katić (prezentorice Oriona) i učenica 4.c razreda (THK) Tea Kunčević kao Rimljanka-Gallina pratnja, zatim učenici 3.a razreda (HTT) – Lucija Perić (Rimljanka), Martina Maloševac i Ivana Petanović kao gradske dame, Roko Mečić i Luka Krajinović koji su se izmjenjivali u ulozi bana Josipa Šokčevića i vojnika, te učenica Ema Božić koja je uljepšala ovo vođenje svojim izvedbama slavonskih skladbi na samici. Sa nama su bili i učenici 3.c razreda (THK) i to Lucija Šimunović i Nikolina Krznarić kao Rimljanke, Ivan Smolčić koji je po prvi puta izvrsno utjelovio lik Ivana Kozarca i Mateo Jerković kao već iskusan rimski vojnik. Po prvi puta u vođenju su sudjelovale i učenice 2.c razreda i to Emanuela Delić kao prezentorica Oriona i Anita Lasić kao Rimljanka. Naše učenike pratili su naši učenici-fotografi i to Augustin Gačić i Tea Kunčević. Svi učenici su bili izvrsni u svojim ulogama.

Naša igrifikacija i oživljavanje povijesnih ličnosti i povratak u prošlost ne bi bilo moguće bez suradnje sa Turističkom zajednicom grada koja nam je posudila pojedine kostime i suradnje sa ostalim sektorima u školi kao što su naši krojači koji su nam izradili pojedine kostime i naših učenika frizera koji su nam izradili rimske frizure, ovaj put, uz vodstvo nastavnice Josipe Bobovec. Zahvaljujem na suradnji i našim knjižničarkama na strpljenju i potpori. Veliko hvala svima jer jedino zajedničkim radom možemo stvoriti kvalitetan doživljaj i dobru priču!

Veselimo se novim izazovima!

Miljenka Vujeva, voditeljica turističke skupine