Svjetski dan prava potrošača 2020.

U povodu Svjetskog dana prava potrošača 2020., koji se obilježava svake godine 15. ožujka, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, raspisalo je Natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola na temu: „Kako postati zeleni potrošač?”

 Izradom radova cilj je bio potaknuti mlade da se informiraju o nužnosti očuvanja prirodnog okoliša i aktivnostima koje u tu svrhu možemo svi zajednički učiniti. Učenici su kroz svoju ideju izrazili mišljenja o važnosti očuvanja planeta i racionalnom korištenju resursa.

Svojim radom učenici 2.a razreda naše škole, uz mentoriranje nastavnice Miljenke Vujeva, prikazali su kako oni doživljavaju pojam zelene potrošnje, što je potrebno da postanemo zeleni potrošač i koje su njihove ideje o poticanju zelene potrošnje.

U svom radu učenici su prezentirali ideju „Otpad kao sirovina!“ u kojoj su glavni fokus stavili na moguće i postojeće raspoložive resurse Škole koji bi se mogli koristiti na održivi i odgovoran način. Svoje ideje su prezentirali uz glavnu poruku da moramo mijenjati naše navike i razmišljanja i da su promjene nužne za naš opstanak kao i interakcija sa svim subjektima iz lokalnog okruženja.

Miljenka Vujeva