Svjetski dan umjetnosti

15. travnja obilježava se Svjetski dan umjetnosti, na dan rođenja Leonarda da Vincija.

Svjetski dan umjetnosti međunarodna je proslava likovnih umjetnosti, koju je proglasila Međunarodna umjetnička udruga (IAA / AIAP), partnerica UNESCO-a, kako bi promicala svijest o kreativnim aktivnostima širom svijeta. 

U našoj školi povodom svjetskog dana umjetnosti održana je radionica koja je povezala umjetnost i kulinarstvo putem čokolade. Učenici su svojoj umjetnički izričaj prenijeli na papir koristeći čokoladu kao sredstvo crtanja. Umjetničkim djelima naših učenika biti će oplemenjene nove prostorije za održavanje nastave u sektoru turizam i ugostiteljstvo. Na radionici su sudjelovali slijedeći učenici: Lana Štajcer, Gabrijela Dikonić, Petra Kuveždić, Nikolina Berković, Lucija Palijan, Ivano Iličić, Tara Lacković, Lana Jurić, Jan Merli, Imra Jurčević, Lucija Šimunović, Lorena Opačić, Sara Zalaj. Autor fotografija, Patrick Miličević.

Također ovakva je radionica održana i u Ugostiteljsko turističkoj školi Osijek, koordinatorice na radionici su bile nastavnice kuharstva Antonija Bojić i Marija Bošnjak.

Radionica je organizirana u okviru projekta RCK VirtuOS (UP.03.3.1.05.0006), sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.