Učenici zanimanja kuhar pokazali su svoju kreativnost i brigu za zdravlje prilikom obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti, koji se svake godine obilježava 14. studenog. Pod budnim okom mentora Ana-Marije Stanković i Marija Janocika, učenici su pripremili niz ukusnih i zdravih jela, dokazujući da se i s dijabetesom može uživati u hrani.
Svjetski dan šećerne bolesti, koji se obilježava u spomen na otkriće inzulina, važna je prigoda za podizanje svijesti o ovoj sve češćoj bolesti. Budući da se šećerna bolest često povezuje s nezdravom prehranom, učenici kuharstva su se potrudili pokazati kako se i s ograničenjima u prehrani mogu pripremiti ukusni i nutritivno bogati obroci.
Uz praktični dio, učenici su imali priliku prisustvovati i zanimljivoj prezentaciji koju je održala profesorica Lidia Lešić. Prezentacija je obuhvatila osnove šećerne bolesti, važnost zdrave prehrane i tjelesne aktivnosti, kao i brojne savjete za osobe koje žive s dijabetesom.
Ana-Maria Stanković