Srednjoškolci sanjaju riječima

          Literarna večer Srednjoškolci sanjaju riječima, u okviru Noći knjige, upriličena je 25. travnja 2022. godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci. U programu je sudjelovalo 20-ak učenika iz triju vinkovačkih srednjih škola: Tehničke škole Ruđera Boškovića, Gimnazije Matije Antuna Reljkovića i Srednje strukovne škole Vinkovci. Tema literarne večeri bila je Sloboda, stoga su se srednjoškolci predstavili pjesničkim uradcima u kojima propitkuju pitanje slobode u raznim dimenzijama.

          Našu školu predstavile su učenice Lucija Perić (2. a, Biti slobodan), Ana Petrušić (3. a, Ptica slobodnih krila), Marijana Misir (3. a, U potrazi za slobodom), a učenica Martina Maloševac (2. a, Koraci do emancipacije) nije mogla nazočiti zbog bolesti, stoga je njezinu pjesmu pročitala Lucija Perić. Učenicama je mentorica Ivana Petričević, prof.

          Srednjoškolci su i ovaj put pokazali posjetiteljima da se znaju pjesničkim iskazom boriti za životne vrijednosti koje bi trebale biti dio njihova mladenačkoga svijeta. U programu su sudjelovali i učenici Glazbene škole Josipa Runjanina u Vinkovcima, a moderatorica literarne večeri bila je knjižničarka Tia Pažanin.

Ivana Petričević, prof.