U Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci u kabinetu slastičarstva su se održavale praktične radionice za nastavnike slastičarstva i za mentore kod poslodavaca gdje učenici zanimanja Slastičar pohađaju stručnu praksu. Radionice praktičnog tipa za ukupno 20 polaznika je vodila Mirjana Špoljar, slastičarka iz Zagreba, dugogodišnja voditeljica slastičarne hotela Esplanade i edukacijskog centra za slastičare „Sweet lab“ u Zagrebu.
Radionice su se održale u sklopu Regionalnog centra kompetentnosti Osijek, Ugostiteljsko turistička škola Osijek, čiji jedan od partnera je i Srednja strukovna škola Vinkovci. Kroz ovaj projekt, između ostalog, je potpuno obnovljen kabinet slastičarstva sa novom infrastrukturom, uređajima i opremom, i kao takav idealan za različite radionice kroz koje će se osnažiti nastavnici slastičarstva i mentori kod poslodavaca. Usvojiti nova znanja i vještine i pokušati uhvatiti korak s trendovima u slastičarstvu, nova znanja prenijeti na učenike, bilo u školama ili u svojim poslovnim prostorima, te ih na taj način što bolje pripremiti za tržište rada.
Tema dvodnevnih radionica je bila „Izrada entremet torte modernim tehnikama u
slastičarstvu“ gdje je svaki od polaznika, po uputama voditeljice radionice Mirjane Špoljar
sam izradio tortu po svim koracima. Inače „entremet“ je francuski izraz za moderne torte koje
u sebi sadrže umetke ili „inserte“, najčešće od različitog voća ili od drugih vrsta krema. Torta
koja se izrađivala je imala umetak od manga, biskvit od kakaa i maraskina, kremu od vanilije
i tonke, te prelivena staklenom glazurom. Svi polaznici radionica su iskazali zadovoljstvo
sudjelovanjem i izrazili želju i potrebu za konstantnim usavršavanjem u struci kako bi se
osobno razvijali i time bili bolji strukovni nastavnici i mentori, pogotovo što je općepoznato
da je zanimanje Slastičar iznimno traženo na tržištu rada i deficitarno.
Torte koje su izrađene su poklonjene štićenicima dječjeg doma Sveta Ana u Vinkovcima.
Organizator i koordinator održavanja radionica je bila strukovna nastavnica slastičarstva
Ružica Šošić uz pomoć suradnice u nastavi slastičarstva Dunje Čuljak, Srednja strukovna
škola Vinkovci.