Sigurnosni pojas spašava život

15. studenog 2022. Srednju strukovnu školu Vinkovci su posjetili djelatnici HAK-a koji su učenicima završnih razreda održali predavanje o značaju korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje automobila.

Riječ je o preventivno-edukativnom programu „KLIK – sigurnosni pojas – navika odgovornog ponašanja u prometu, a ciljna skupina su upravo učenici završnih razreda srednjih škola. Namjena projekta „KLIK“ je stjecanje znanja i kompetencija o sigurnosnim i zaštitnim mjerama i radnjama prije i za vrijeme upravljanja (ili prevoženja) vozilom kao i razvoj vještina odgovornog i sigurnog ponašanja u prometu.

Tijekom jednog školskog sata stručnjaci Ureda sigurnosti cestovnog prometa su učenicima objasnili svrsishodnost korištenja sigurnosnog pojasa u prometu. Za vrijeme drugog školskog sata stručnjaci su učenicima prezentirali efekte prometnih nesreća u kontroliranim uvjetima na simulatoru prevrtanja i sudara. Budući je riječ o interaktivnoj radionici, učenici su za ovu edukaciji uputili riječi pohvale.