Sajam slastičarstva, sladoledarstva, pekarstva – Sigep 2023.

U okviru RCK VirtuOS sudjelovali smo na najvećem u Europi, 44. sajmu slastičarstva, pekarstva i sladoledarstva Sigep kojeg godišnje posjeti oko 190 000 ljudi.

Iz Srednje strukovne škole Vinkovci su išle  nastavnica slastičarstva Ružica Šošić i suradnica u nastavi slastičarstva Dunja Čuljak i nastavnice slastičarstva i kuharstva partnerskih škola, mentorica kod poslodavca te članica projektnog tima.

U 6 arena su izlagači pokazali nova tehnološka postignuća na poljima slastičarstva, sladoledarstva i pekarstva. Na sajmu su se održavale različite radionice predstavljanja novih trendova u izradi slastičarskih i pekarskih proizvoda kao i sladoleda. Na nekima od njih smo prisustvovali i vidjeli trenutne, ali i buduće trendove. Uz radionice, na sajmu se tradicionalno  održava međunarodno slastičarsko natjecanje gdje smo imali priliku vidjeti najbolje majstore u izradi čokoladnih skulptura. Sajam su posjetile i renomirane europske akademije i instituti poput Scuola Internazionale di Alta Gelateria (Međunarodna škola sladoledarstva), MAG – Master Academy Antonio Galvagno, CAST Alimentis s kojima smo uspostavili suradnju te međusobnu razmjenu iskustva i dobre prakse. Imale smo priliku upoznati se s Antoniom Bachourom slastičarem broj 1 u svijetu, a posjetili smo i Bolognu – jednu od prijestolnica talijanske gastronomije i kulture.

Ružica Šošić