Ruže od satena

Učenici Srednje strukovne škole Vinkovci zanimanja Modni tehničar raznim radionicama aktivno sudjeluju u Udruzi slijepih Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima.

U sklopu programu “Možemo mi kao i vi” financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike  u petak 16. veljače 2024. održana je radionica na temu „Ruže od satena“.

Ruže mogu biti napravljene od satenskih traka u različitim bojama i raznim tehnikama rada kao što su kanzashi tehnika, quiltags tehnika, rose-quiltags tehnika-drugi način, sastavljanje ruža iz okruglih latica kao i ruže od satenske vrpce bez rezanja.

Modni tehničari (2. b) zajedno s nastavnicom pokazali su korisnicima Udruge uzorke ruža koje su donijeli, objasnili načine izrade te zajedničkim snagama uživali u nastajanju unikatnih primjeraka. Prilikom korištenja više komada raznobojne svile i samo dva načina presavijanja nastajala su prava remek djela u obliku cvijeća. Cvijeće uvijek izgleda privlačno, a ručni rad je sjajan način da izrazimo svoju kreativnost. Mogli smo koristiti i druge materijala kao što su: šifon, najlon, papir..

Nastali cvijet može se koristiti kao ukras za kosu, detalj za odjevni predmet, kao buket ili kao uspomena na jedno prelijepo druženje.

                                                                 Organizator radionice: Branka Rimac, ing.