RCK VIRTUOS JE PREDSTAVIO PARIŠKU AKADEMIJU LE CORDON BLEU

10. listopada 2022. godine u V. praktikumu Ugostiteljsko-turističke škole Osijek je hrvatskoj javnosti po prvi puta predstavljena prestižna pariška kulinarska akademija Le Cordon Bleu. Posjetiteljima su prezentirani obrazovni programi i održana je demonstracija francuske gastronomije. Nazočni su tijekom demonstracije mogli otkriti neke od tajni francuske kuhinje te su mogli kušati inovativna jela i slastice.

Ova jedinstvena demonstracija renomirane francuske, ali i svjetske kulinarske akademije, je rezultat suradnje između RCK VirtuOS-a i spomenute škole. Pod vodstvom chefa Philippea Clerguea stečena znanja su pokazali nastavnici Ugostiteljsko-turističke škole Osijek i Srednje strukovne škole Vinkovci. Naše slastičarke Ružica Šošić i Dunja Čuljak ne skrivaju svoje oduševljenje što su mogle pohađati ovakvu vrstu edukacije.

 „Ovo je bila edukacija na najvišoj razini. Čast mi je što sam mogla učiti od najboljih svjetskih chefova, a danas sam iznimno ponosna što sam na ovoj demonstracijskoj radionici mogla prezentirati dio naučenih vještina.“, ističe nastavnica Ružica Šošić.

Edukacija nastavnika i mentora je provedena u okviru EU projekta – UP.03.3.1.05.006 VirtuOS – Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva koji je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.