Erasmus+ KA 2 projekt “Think Global, Support Local”

Od rujna 2019. pa sve do kolovoza 2021. naša škola sudjeluje u projektu financiranom sredstvima Europske Unije pod nazivom Erasmus+ KA 2 pod nazivom «Think Global, Support Local». Cilj projekta je osvijestiti mlade i njihove prehrambene navike te ih potaknuti na konzumiranje zdravih namirnica pretežito iz lokalnog uzgoja kao i zdravom načinu života.

Kako razvijati svijest o zdravoj prehrani i kako stvarati nove navike naučit ćemo kroz šest različitih mobilnosti u zemljama partnerima a to su Njemačka, Italija, Hrvatska, Španjolska, Francuska i Belgija.

Mobilnost 1

Prva mobilnost je održana u Njemačkoj u gradu Herfordu od 6. do 10. studenog 2019.  Sudjelovalo je šest učenica naše škole pod vodstvom nastavnica Ankice Živić i Mirne Dovhanj. Na uvodnoj mobilnosti smo raspravljali o globalnom otisku te koliko nam je planeta potrebno za jedan život. Nakon toga smo zajednički radili na projektu «2050. godina i potrošnja u budućnosti» želeći potaknuti svjesniju konzumaciju, uzgoj lokalnih proizvoda kao i očuvanje našeg planeta. Zaključci su bili zanimljivi, a kako promijeniti svoje navike ćemo naučiti u Italiji. U sklopu mobilnosti smo kušali lokalni specijalitet «pickert» te smo posjetili lokalnu šećeranu «Pfeifer und Langen» i upoznali se s uzgojem šećerne repe i proizvodnjom šećera.