Posjetili smo 10. Međunarodni Sajam turizma PLACE2GO

25. ožujka 2023. godine učenici  i nastavnici Srednje strukovne škole Vinkovci uputili su se u Zagreb kako bi posjetili 10. Međunarodni sajam turizma PLACE2GO. Prije sajma su Vinkovčane dočekali djelatnici hotela Sheraton. Voditelj odjela hrane i pića je proveo nastavnike i učenike kroz svoj odjel i upoznao ih s organizacijom rada odjela HiP-a, ali i sa strukturom zaposlenika i ustrojstvom rada cijelog hotela.

Zagrebački Sheraton se nalazi u samom centru grada i u neposrednoj blizini glavnih atrakcija. Zbog svoje dostupnosti je idealan za poslovne goste, ali i za goste koji dolaze na odmor. Hotel je opremljen s čak 13 dvorana koje su dostupne za organizaciju bilo kojeg događaja ili sastanka. Trenutno je Sheraton Hotel Zagreb u fazi renovacije u skladu sa standardima dizajna branda Sheraton tako da će dobiti obnovljene i redizajnirane javne prostore, poput novog restorana i bara, prostora lobbya i recepcije, ali i sobe i apartmane. Hotel je tijekom cijele faze renovacije otvoren za sve goste, a radovi se izvode na način da ne ometaju goste koji i dalje mogu uživati u visokoj kvaliteti usluga koje pruža Sheraton.

Nakon Sheratona posjetili smo 10. Međunarodni sajam turizma Place2Go koji se održao u Areni Zagreb. Na sajmu su sudjelovali domaći i regionalni izlagači, ali smo imali prilike upoznati se s ponudom egzotičnih destinacija poput Malezije i Alžira koji je ujedno bila zemlja partner ovogodišnjeg jubilarnog sajma. „Put oko svijeta u tri dana“ ugostio je preko 200 izlagača iz 20-tak zemalja iz različitih područja turizma, hotelijerstva, turističkih agencija, cruising kompanija, charter tvrtki, blogera, putopisaca, travel influencera i drugih stručnjaka.

Učenici su mogli vidjeti običaje, nošnje i kulturu svijeta iz perspektive izlagača. Sudjelovanje na ovakvom događaju je omogućilo učenicima obogaćivanje znanja stečenih iz područja turizma koja će im koristiti u daljnjem obrazovanju.

Posjet ovom specijaliziranom događaju je organiziran u okviru projekta RCK VirtuOS (UP.03.3.1.05.0006), sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

Izvješće izradila: Mirjana Jakšić