Srednja strukovna škola Vinkovci

Obrazujemo sljedeća zanimanja:

Krojač - JMO
Krojač se bavi izradom svih vrsta muških, ženskih i dječjih odjevnih predmeta. Njegov posao sastoji se od izrade kroja prema zadanim mjerama i modelu, odabira materijala, rezanja materijala prema šabloni, sortiranja i pripremanja skrojenih dijelova, sastavljanja skrojenih dijelova u konačni proizvod pomoću stroja za šivanje, stroja za porubljivanje i stroja za izradu rupica. Završne su faze prišivanje dugmadi te strojno ili ručno glačanje.
Saznaj više...
Modni tehničar - eksperimentalni program
Modni tehničar samostalno i kao dio tima konstruira, modelira i izrađuje te promovira i prodaje odjevne, tekstilne i druge modne proizvode. Posao obavlja u industrijskim pogonima, obrtničkim radionicama, modnim salonima, prodavaonicama odjevnih, tekstilnih i drugih modnih proizvoda te u uredima.
Saznaj više...
Frizer - klasični i JMO
Frizer pruža usluge oblikovanja i njege kose te uređivanja brade i brkova klijenata.
Saznaj više...
Autolakirer - klasični i JMO
Autolakirer radi na poslovima zaštite, lakiranja i emajliranja proizvoda, kao što su automobili, metalni namještaj, različita kućišta i drugo.
Saznaj više...
Soboslikar-ličilac (JMO)
Soboslikar-ličilac boja vanjske i unutarnje površine zgrada, oslikava i ukrašava trjemove, hodnike i stubišta, te liči drvene, metalne ili kamene dijelove građevina.
Saznaj više...
Kuhar - klasični
Kuhar priprema sve vrste toplih i hladnih jela, sastavlja dnevne i tjedne jelovnike te priprema jela po narudžbi.
Saznaj više...
Slastičar - klasični
Slastičar samostalno obavlja različite poslove, od naručivanja i pripreme sirovina i materijala za različite slastice, peciva i sladolede, do izrade konačnog proizvoda.
Saznaj više...
Konobar - klasični
Konobar poslužuje hranu i piće u ugostiteljskim objektima, priprema, održava i uređuje inventar ugostiteljskog objekta.
Saznaj više...
Hotelijersko turistički tehničar
Hotelijersko-turistički tehničar informira domaće i strane turiste o turističkoj ponudi, organizira putovanja i izlete, obavlja administrativne poslove vezane uz prijam i boravak gostiju, te surađuje s drugim turističkim djelatnicima na organiziranju turističke ponude.
Saznaj više...
Turističko-hotelijeski komercijalist
Turističko-hotelijeski komercijalist obavlja razne poslove u ugostiteljskom gospodarstvu: organizira rad u kuhinji i restoranu, u industriji pripreme hrane i pića, brine o opremljenosti i inventaru turističkog objekta, dogovara i organizira domjenke, bankete, svečane ručkove i večere unutar i izvan objekta.
Saznaj više...
Previous
Next
0
Nastavnika
0
Razrednih odjela
0
Učenika

Zašto odabrati našu školu?

Naš školski kurikulum i godišnji plan i program rada škole su kvalitetno napravljeni, vrlo dobro planiramo nastavu, poučavanje i učenje, dobar nam je nastavni proces, izvrsna organizacija vježbi i praktične nastave, briga o učenicima posebno učenicima s teškoćama u razvoju, kvalitetan proces praćenja i ocjenjivanja učenika, provođenje svih vrsta ispita u skladu sa zakonskim propisima. Nadalje se možemo pohvaliti izvrsnim uspjesima naših učenika na natjecanjima i sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima, vrlo dobri materijalno tehnički uvjeti za izvođenje nastave, postavljeni prioriteti u korištenju financijskih resursa i financiranje iz vlastitih izvora, veliki broj mentora i savjetnika, naglasak na cjeloživotnom obrazovanju, sudjelovanje u brojnim EU projektima, kvalitetno rukovođenje školom i dobra suradnja sa lokalnom zajednicom. U školi se redovno obilježavaju važni datumi, te postoji bogatstvo aktivnosti za učenike. Pedagoginja i psihologinja detaljno su razradili školski preventivni program. Povećali smo broj individualnih konzultacija što pozitivno utječe na sve bolje međusobne odnose između učenika. Posebno su se usmjerile na učenike s teškoćama u razvoju. 

Neke od teškoća s kojima se još uvijek susrećemo su nedovoljno razrađen program za podršku polaznicima u procesu učenja, slabiji interes za upis u zanimanja u području tekstila i ostalih usluga, usavršavanje modela praćenja učenika nakon završetka obrazovanja te dodatna opremljenost škole/radionica za zanimanje autolakirer. Istaknuli bi kako smo pronašli dobar model oko upisa učenika u zanimanja u kojima nisu imali interes. Pokazalo se kako je održavanje radionica namijenjenih učenicima 8. razreda u području zanimanja od iznimne važnosti kao i direktan kontakt s učenicima. Osim toga, prednost predstavljaju i stipendije Ministarstva obrta i poduzetništva.  

Najnovije obavijesti

Pratite nas na društvenim mrežama

Kontakt:

Kako nas naći?