Obilježavanje Dana zaštite osobnih podataka i Dana sigurnijeg interneta 

Svake školske godine se obilježavaju Dan zaštite osobnih podataka 28. 1. i Dan sigurnijeg interneta  – drugog utorka u veljači koji je ove godine bio 8. 2. 

U periodu od 24. siječnja do 8. veljače učenici su korištenjem informacijsko-komunikacijske tehnologije sudjelovali  u kreiranju  sadržaja za promicanje primjerene, sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.  

Na satima nastave računalstva sa predmetnim nastavnicima Meri Tomić, Nikolom Dujmovićem i Tatjanom  Alerić, i satu razrednika, pogledali su edukacijski film i prezentacije o zaštiti osobnih podataka. Nakon čega su raspravljali o svojim navikama korištenja interneta i njegovih usluga. Izrađivali su plakate i umne mape. 

Učenici su sudjelovali i u interaktivnom kvizu koji je osmišljen i proveden u online verziji  za učenike naše škole o zaštiti osobnih podataka. Za najuspješnije su pripremljene i simbolične nagrade koje im je uručio ravnatelj škole Domagoj Bujadinović, prof..  

  1. Lorena Ivković (učenica 1.d razreda) 
  1. Roko Mečić (učenik 2.a razreda) 
  1. Antonio Jakšić (učenik 3.c razreda) 

Zahvaljujemo svim učenicima naše škole koji su pokazali interes za sudjelovanje u aktivnostima koje su za njih organizirali nastavnici iz aktiva informatika – računalstvo, nagrađenima čestitamo na uspjehu. 

Tatjana Alerić, prof.