Natjecanje učenika frizera

Natjecanje učenika frizera (3. f) održalo se 4. ožujka u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci. I u ovim teškim vremenima uspjeli smo organizirati natjecanje, a posebno još motivirati i pripremiti natjecatelje! Odaziv je bio velik, na nivou frizerske struke. Sudjelovalo je sedmero natjecatelja i sedmero modela koji su imali zadatak izraditi večernju natjecateljsku frizuru prema izgledu modela s fotografije i prema pravilima. Svi su natjecatelji radili istu frizuru s 30 % nepoznanice (na fotografiji je vidljiv samo prednji dio frizure, tako da su na zadnjem dijelu glave morali biti kreativni). Vrijeme izrade bilo je od 9:00 do 10:30 h uz nadzor prosudbenog povjerenstva (profesorice Branke Dučmelić i Ane Vukić, koja je bila, također, naša učenica i državna prvakinja u frizerstvu, a sada uspješna poduzetnica u struci). Natjecatelje i modele pohvaljujemo, a oni su: 1. Antonija Božić (model), Tena Bijelonjić, 3. f (frizer); Ana Jurković (model), Arijana Martinović, 1. f (frizer); Margareta Plivelić (model), Arijana Prgomet, 3. f (frizer); Andrea Tadić (model), Marija Lučić, 1.f (frizer); Nikolina Iličić (model), Laura Zečević, 3. f (frizer); Ivana Komšić (model), Eleni Žgela, 3. f (frizer); Dorian Mahać (model), Irena Mikulić, 1. f, (frizer). Mentorice su bile Josipa Bobovec i Marijana Matošević.
Natjecanje je uspješno provedeno po svim pravilima i bez žalbi na ocjenjivanje komisije. Učenice su pokazale svoje sposobnosti i znanje za koje su zaslužni i mentori koji su ih pripremali! S ponosom i oduševljenjem čestitam svim natjecateljima! Drago mi je što će i ova generacija školu završiti osposobljena, za rad u struci, ali i u daljnjem natjecanju. Pobjednica koja će se pripremati za međužupanijsko natjecanje je Margareta Plivelić, mentor Marijana Matošević.
Nastavljamo s pripremama i dalje u što ćemo uložiti puno rada, vremena, upornosti, treninga i znanja koja nam pravila nalažu. Nadamo se uspjehu! Zahvaljujem svima kolegama koji su nam izašli u susret za što bolje pripreme, naravno, i ravnatelju koji nas podržava i prati na svim bitnim događanjima.

Marijana Matošević