Nastavnici u školskim klupama

Nastavnici u školskim klupama

Stručno usavršavanje je sastavni dio nastavničkog posla, vrlo često su to klasične edukacije na kojima sudjelujemo, a ponekad se nađe neka koja izlazi iz okvira samog predmeta kojeg predajemo.

Tako nam se ukazala prilika da sudjelujemo na predavanjima iz razvoja psiholoških kompetencija u sklopu RCK- VirtuOs projekta u Ugostiteljsko- turističkoj školi Osijek. Predavanja su se održavala subotama počevši od 16. listopada, pa sve do 18. prosinca. U 10 aktivnih subota naši nastavnici Mirjana Jakšić, Ljiljana Bekavac, Eva Jurčić, Branka Rimac, Mirna Dovhanj i Branka Lovrić proširili su svoja znanja i vještine iz područja psihologije.

Predavanja koja su se sastojala od teorijskog dijela i radionica održale su profesorice sa Filozofskog fakulteta u Osijeku Ana Kurtović, Ana Babić Čikeš, Valerija Križanić i Gabrijela Vrdoljak. Teme o kojima smo razgovarali protezale su se od suvremenih pogleda na mentalno zdravlje, afektivnih stanja, stresa u nastavi i samoregulacije. Imali smo prilike upoznati se i s nastavnicima iz drugih srednjih škola s kojima smo podijelili svoja iskustva, probleme, ali i primjere dobre prakse. Bilo je zanimljivo vidjeti kako nas sve muče, a i uveseljavaju iste situacije.

Razvoj psiholoških kompetencija nije samo doprinijelo našem profesionalnom razvoju, već nam je i pomoglo da znanja primijenimo i u našem privatnom životu.