Naši turistički vodiči pričaju o svom gradu

Naši učenici, članovi turističke skupine Istraživači baštine imali su priliku uživjeti se u ulogu turističkih vodiča po drugi put ove školske godine. Ovaj put izazov je bio veći jer su učenici svoje vođenje odradili na engleskom jeziku. Zašto na engleskom? Naši gosti koji su četiri dana boravili u Vinkovcima došli su iz jednoga malog francuskog grada. Gosti su tijekom svoga boravka mogli doživjeti i osjetiti slavonsku gostoljubivost i na najbolji način vidjeti koliko mladi vole svoje grad i koliko su ponosni na bogatu kulturnu baštinu. Učenici iz Francuske su zajedno sa svojim mentorima u naš grad na Bosutu stigli u okviru Erasmus projekta.

Za ovo gostovanje učenici su ostvarili kostimirano turističko vođenje i prezentirali su svoju baštinu uz pomoć voditeljice skupine profesorice Miljenke Vujeva i profesorice Engleskoga jezika Livije Pribanić.

U našoj igrifikaciji kostimiranih turističkih vodiča, participativnim pristupom vođenju, svoju kreativnost i mladenački entuzijazam pokazali su sljedeći učenici: naši već iskusni vodiči 4. a razreda (turistička gimnazija) − Petar Burić (ban Šokčević), Daria Matić (Galla − careva kći), Ema Rožić (Rimljanka), Ines Bičanić (gradska dama) i Petra Penić (gradska dama), zatim učenice 3. a razreda (hotelijersko-turistički tehničari) – Lucija Klišanić (Rimljanka − Gallina pratnja), Lana Herman (Rimljanka), Lea Rajković (gradska dama), Iva Katić i Ella Perković (predstavljačice Oriona) i naši najmlađi učenici 2. a razreda – Luka Krajinović i Roko Mečić u ulozi rimskih vojnika. S nama su i ovaj put u pratnji bile Paula Rajnović u ulozi fotografa i učenica Ana Kekez kao desna ruka voditeljice skupine Miljenke Vujeva.

Ovakav kreativan scenarij inscenacije i oživljavanja povijesnih ličnosti i povratak u prošlost i ovaj put ne bi bio moguć bez suradnje s Turističkom zajednicom Grada i suradnjom s našim krojačima i frizerima. Zahvaljujem kolegici Marijani Matošević na kreativnim rimskim i autentičnim povijesnim frizurama i kolegicama iz knjižnice na strpljivosti i potpori u radu.

Još jednom čestitke svim našim vodičima koji su pokazali iznimnu spretnost i vještinu prezentiranja na engleskom jeziku, kao i ponos što su dio ove priče. Veselimo se novom izazovu i dobroj zabavi!

                                                                                                               Miljenka Vujeva, prof.