„Moderne“ staklenke

U sklopu programa “Možemo mi kao i vi” financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u utorak 18. svibnja 2023. g. u Udruzi slijepih Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima održana je radionica Srednje strukovne škole na temu „ Moderne staklenke“.

Staklo je jedini ambalažni materijal koji se može preraditi i iskoristiti više puta. Stabilne je forme i može ga se oblikovati po volji, u različitim oblicima i veličinama. Otvoreno je za originalni dizajn i svakom proizvodu daje jedinstven identitet, a koristi se za čuvanje ili pakiranje vrhunskih proizvoda. Svojim izgledom staklena ambalaža doprinosi isticanju proizvoda, a naše staklenke i staklene boce dobile su neku novu uporabnu vrijednost. Modni tehničari i nastavnica s malo ostataka raznobojne tkanine, traka, špage, puno strpljenja i kreativnosti željeli su staklenkama i bocama dati novu svrhu, učiniti ih funkcionalnima i na taj način ih ponovo „oživjeti“. Tako su nastale vaze, svijećnjaci, gnom koji svijetli u mraku poput lampe ili gnom iz kojeg se poslužuje piće jer je staklena ambalaža najzdravija i najprihvatljivija i za okoliš i za ljude.

Cilj radionice bio je približiti članovima udruge važnost recikliranja u smislu zaštite okoliša te uz zanimljivo druženje izraditi nove funkcionalne predmete.

Organizator radionice: Branka Rimac, ing.