Međunarodni dan boja

Međunarodni dan boja obilježava se u svijetu od 2008. godine kad je usvojen od Međunarodnog udruženja za boje (AIC – International Colour Association), na prijedlog Portugalskog Udruženja za svjetlo. AIC je odredio da Dan boja bude na ekvinocij, 21. ožujka, kad dan i noć jednako traju, što se simbolično odnosi na komplementarnu prirodu svjetlosti i tame, svjetla i sjene.

Kako bismo obilježili taj dan učenici i nastavnici iz različitih sektora su uredili panoe o bojama i njihovoj primjeni u tim zanimanjima.

Učenici 1.h, 2.h i 1.g razreda  zanimanja soboslikar-ličilac i autolakirer   su sa nastavnicama: Danijelom Brcko, asistenticom  Irenom Vencler i Melitom Matijević  izradili zanimljive dekoracije na temu boje.

Iz sektora tekstil i koža nastavnica Ljubica Kolarević izložila je radove, odnosno kreacije i modne dodatke u različitim bojama.

 Nastavnice Branka Dučmelić i Josipa Bobovec prikazale su fotografijama kako je i na koji način boja zastupljena u njihovoj struci odnosno zanimanju frizer.

U obilježavanje Međunarodnog dana boja uključili su se i učenici iz aktiva stranog jezika s nastavnicom Alisom Hošteter i pokazali svoju kreativnost izradom plakata.

                                                                                                                     Melita Matijević