U ponedjeljak 27. 11. 2023. održana je radionica i priprema učenika za natjecanje pod vodstvom chefa Gorana Kočiš na kojoj su sudjelovali učenici zanimanja kuhar.
Tema radionice je zero waste koncept kuhanja namirnica, a patka je bila osnovna namirnica koja se primjenjivala u svim jelima.
Učenici su naučili prigotoviti:
- pačja prsa sous vide tehnikom kuhanja,
- batak i zabatak pirjan u crvenom vinu
- praline od krila
- nogice i hrbat za demi glace umak
- nadjev za raviole od iznutrica
Uz priloge:
- gratinirani krumpir
- beluga leća
- mlinci
- kimchi
Učenici i chef Goran u radnom procesu su koristili novu opremu i uređaje koji su dodatno pridonijeli kvaliteti samih jela te uvelike olakšali sam rad. Nova oprema je nabavljena kroz projekt RCK VirtuOS- uspostava RCK u sektoru turizam i ugostiteljstvo. Nakon edukacije učenici će primijenit stečena znanja i vještine u daljnjem učenju i radu te tako biti kvalitetno pripremljeni za natjecanje te za radni proces u kuhinji.