Kreativan i edukativan dan sa chefom Goranom Kočišom

U ponedjeljak 27. 11. 2023. održana je radionica i priprema učenika za natjecanje pod vodstvom chefa Gorana Kočiš na kojoj su sudjelovali učenici zanimanja kuhar.

Tema radionice je zero waste koncept kuhanja namirnica, a patka je bila osnovna namirnica koja se primjenjivala u svim jelima.

Učenici su naučili prigotoviti:

  • pačja prsa sous vide tehnikom kuhanja, 
  • batak i zabatak pirjan u  crvenom vinu
  • praline od krila
  • nogice i hrbat za demi glace umak
  • nadjev za raviole od iznutrica

Uz priloge:

  • gratinirani krumpir
  • beluga leća
  • mlinci
  • kimchi

Učenici i chef Goran u radnom procesu su koristili novu opremu i uređaje koji su dodatno pridonijeli kvaliteti samih jela te uvelike olakšali sam rad. Nova oprema je nabavljena kroz projekt RCK VirtuOS- uspostava RCK u sektoru turizam i ugostiteljstvo. Nakon edukacije učenici će primijenit stečena znanja i vještine u daljnjem učenju i radu te tako biti kvalitetno pripremljeni za natjecanje te za radni proces u kuhinji.