Josip Jurković na Državnoj smotri LiDraNo 2022. – za dramsko-scenski izraz

      Državna smotra LiDraNo 2022. održana je u Vodicama od 27. do 29. travnja 2022. godine. Učenik Josip Jurković (1. e) sudjelovao je u dramsko-scenskom izrazu u kategoriji pojedinačnih nastupa te se na Svečanosti otvorenja 27. travnja 2022. godine u Hotelu „Imperial“ predstavio kazivanjem poezije (Antun Vuić, Deda i unuk). Svojim sigurnim glumačkim umijećem izmamio je osmijeh i pljesak nazočnih te ostvario zapažen nastup.

       Na ovogodišnjem LiDraNu predstavilo se 55 učenika u pojedinačnim nastupima (monolog i kazivanje poezije) koji su bili najbolji u svim županijama Lijepe Naše. Josip je s mentoricom Ivanom Petričević 28. travnja 2022. godine pogledao sve učeničke izvedbe koje su mu omogućile uvid u dramsko stvaralaštvo s ciljem budućega napretka u glumačkom izražavanju.

       U petak 29. travnja 2022. godine održan je okrugli stol za sve učenike pojedinačnih nastupa, a članovi Povjerenstva bili su: Ivan Đuričić, glumac i dramski pedagog, Barbara Rocco, glumica u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, Franka Klarić, glumica u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku i Jakov Bilić, ravnatelj Hrvatskoga narodnog kazališta u Šibeniku.

       Josipov nastup komentirali su glumci Franka Klarić i Ivan Đuričić te pohvalili njegovu uigranost, smjelost i šarmantnost na sceni.  Nakon okrugloga stola upriličeno je svečano zatvaranje na kojemu su svi sudionici imali prigodu vidjeti najbolje radove učenika u svim izrazima LiDraNa 2022. – literarnom, novinarskom i dramskom.

       Državna smotra LiDraNo ostvarila je svoju misiju te srednjoškolcima omogućila pogled u sve vidove njegova stvaralaštva i učeničkih radova u kojima se zrcali uvid u njihova trenutačna htijenja.

Ivana Petričević, prof.